HTML

kréziszótár

...minden ami, ami-s, amis, ami-ban, amiban, az alkalmazott művészeti intézetet jelöli. az a hely, ahol tanulmányainkat igyekszünk bonyolítani.... nem szeretem a nagybetűket. bocsánat ez az én hisztim. ezért nem írom őket.... eka: estonian kunstiakadeemia, eaa: estonian academy of arts. ez a két neve, és rövidítése az éme: észt művészeti egyetemnek.... elk: rénszarvas.... jaamaturg: ukrán piac. ami egyébként orosz, csak mi vagyunk kihúzók. de ukránnal jobban hangzik. talán csak a megszokás miatt....crazy: angol szó, ejtsd: krézi. jelentése: őrült. nagyon hasonló a magyar kézi szóhoz. lehet, hogy az angolokkal is nyelvrokonságban állunk...

Címkék

talán elgondolkodsz, hogy akkor ez lesz vajon a beígért gasztro-bejegyzés? hát nem. azért ezt a címet adtam, mert a következőkben néhány érdekes holmit szeretnék bemutatni, amelyek engem is gondolkodásra kényszerítettek. nem lesz sok, ezt megígérem. és hogy miért tojásos lecsó? a lecsóval kell kezdenem, mert hát ugye az sem egyszerű önmagában. bár tudom jól, hogy vannak olyan tájai magyarországnak (pedig nem is nagy ország), ahol ha lecsót említesz, eleve tojással gondolják. emiatt most leszögezem, hogy zala megye azon területéről származom, ahol a lecsóban mindössze zsíradék, hagyma, paprika, paradicsom és némi fűszer található. megkülönböztetjük a lecsót, a tojásos lecsótól. a tojásos lecsó pedig úgy készül, mint a lecsó, csak tovább kell főzni, és jól besűrűsödik. na nem ám... de elhitted mi? szóval amikor kész a lecsó, szépen felöntjük ízlés szerint megfelelő mennyiségű vegyes tojással. hogy mi az a vegyes tojás, ezt kérdezed? hogy megtudd ajánlom figyelmedbe a jútyúbon (youtube.com) a profi szakács címszó alatt található körülbelül négy perces, de meg is nézem milyen hosszú videót.

04:06. bocs. tévedtem. de itt a link, lásd hogy milyen jó fej vagyok, még hármat sem kell kattyintanod: https://www.youtube.com/watch?v=qyihpAmaKMs

aztán óvatosan a vírusokkal! de végre levezettem ezt a sok sületlenséget (! : )) és kezdődhet a szemezés. elsőnek itt is van ez:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a felső rész még csak érthető, és világos is valamennyire: adott egy 5 szintes panelház, a tetőről a homlokzatra lenyúló, utólagosan ráeszkábált acél erkély lépcsővel, védőtetővel, de ami alatta van, az vajon mi? árnyékoló? kevésbé valószínű a látható árnyék miatt. kilépő? hol a korlát, és miért ferde? és különben sem emberek súlyának viselésére van méretezve. ha te tudod, nyugodtan megmondhatod, mert én nem tudom. viszont érdekel.

aztán folytatom egypár parazitával. igaz én ezt a szerkezetet is annak nevezném, de hát vannak nálam okosabbak ezen a bolygón. nem kevesen. úgyhogy akkor itt is van egy tádáá!:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nagyon szép kivitel, a nemtúl belváros peremén. valami irodaház lehet. no meg még egy példa értelmes megoldásokra parazitára. fogták a régit, szépen felújították, meghagyták réginek, aztán ráplaccsantottak egy üvegsávot. nekem tetszik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

azért meglátszik finnország befolyása.

 

aztán érthetetlen okból fura tornyokat emelnek a magas házak tetejére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

valahol gondolat-narancssárga, valahol meg belesimuló acél rács. azért mondtam hogy gondolat narancssárga, mert nehezen lehetett volna kigondolni ennél borzalmasabb színt. napsütésben messziről rikít. és nagyon csúf.

de a végére azért szép kéményeket teszek. nekem legalábbis szép.

 

Címkék: lecso

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiestonia.blog.hu/api/trackback/id/tr322341564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása