HTML

kréziszótár

...minden ami, ami-s, amis, ami-ban, amiban, az alkalmazott művészeti intézetet jelöli. az a hely, ahol tanulmányainkat igyekszünk bonyolítani.... nem szeretem a nagybetűket. bocsánat ez az én hisztim. ezért nem írom őket.... eka: estonian kunstiakadeemia, eaa: estonian academy of arts. ez a két neve, és rövidítése az éme: észt művészeti egyetemnek.... elk: rénszarvas.... jaamaturg: ukrán piac. ami egyébként orosz, csak mi vagyunk kihúzók. de ukránnal jobban hangzik. talán csak a megszokás miatt....crazy: angol szó, ejtsd: krézi. jelentése: őrült. nagyon hasonló a magyar kézi szóhoz. lehet, hogy az angolokkal is nyelvrokonságban állunk...

Címkék

az első két hetünket töltöttük e remek helyen. tallinn, gonsiori 9. ez a cím. és a hotel neve is. bár a hotelben nem vagyok biztos. ami érdekes, hogy ezen a címen van az eka ( eesti kunst akademia, továbbiakban: eka) hivatalos kollégiuma is. a dolog úgy néz ki, hogy van az első emeleten egy animáció meg grafika (asszem) tanszék, ahol előadások,meg mindenféle egyetemkedős dolgok folynak. aztán rögtön felette ott van a nevezetes szálláslehetőség, és a felső két szint a kollégium. ami különben tök, jó mármint elég fílinges (de utálom ezt a szót, de sajnos tudatlanságom oly mértékű, hogy nem tudok neki pontos magyar megfelelőt, így ezzel tudom legegyszerűbben leírni) koli, káb olyan mint a régi rk volt, amikor elsőskét sopronba kerültem. bár kicsit jobb állapotban van, de nyilván azért, mert újabb szerzeménye a városnak. a koli rész az faja, a hotel rész meg ugyanolyan, mint a koli rész. akkor miért hotel? miért nem hostel, vagy csak simán koli. érthetetlen a megkülönböztetés. ja és hiába volt tip-top, kevés dolog működik. én pl két szobában is laktam, de egyikben sem indult el véletlenül sem a fürdőszobai szellőztető. és a másodikban a wc is beszart. aztán mi is majdnem emiatt. ez így volt egy hétig, és kiköltöztünk ebbe a tündér-lakba, és martins, az egykori szobatársam mondta, hogy most hét elején jött egy muksó, hogy szétkapja a rakoncátlan kis vécécskét. mielőtt még spekulálni kezdenél, meg a hibákat keresni minden szavamban, hogy kötekedhess, elmondom neked, hogy az ex-szobatársam nevét nem írtam el. martins. ez a neve. lettországban a férfinevek hasonlóak, mint máshol a világon, és a globális nevek mögé szépen tesznek egy „-s”-t. és kész is a martins, vagy stevens, vagy csabas. igaz csabájuk nincs. de ezt úgyis csak andikámnak írtam. talán máshol nincs is csaba a világon, csak magyarországon. de ha van, és tudsz róla, akkor írd meg, oké? kíváncsi vagyok rá. kösz.

vissza a g9höz. illlyen magyarossan, ízessen. bulihelynek igen jó a koli rész. a g9 „hotel”be a házirend szerint nem vihetsz magaddal alkohol tartamú italt. de szerintem ők sem gondolták komolyan. aztán egyik nap láttunk itt egy papírt a folyosón, hogy este buli a nemtommá melyik szobában. el is határoztuk lacival, hogy bezony mi felmegyünk, és körülnézünk majdan este. a körülnézéshez vásároltunk is két üvegecske vodkácskát, hátha megszomjaznánk a kimerítő lépcsőzésben (két emelet felfelé!). a buliban aztán megismerkedtünk mindenféle pálinkakedvelő észt és finn gyerkőcökkel, itt haveroltunk le mihkellel is. az ő szobájában volt a buli.

a vodka meg eltűnt. mihkel megmutatta a diák trükköket, legalábbis a legalapvetőbb dolgokat, és aztán elment prágába. tartui kirándulásunkat nem adtuk fel, az után összefutottunk egy meggyes-dzsekis magyar lánnyal, aki tartuban él, és tulajdonképpen elhívott minket „ valamikor”. úgyhogy majd megyünk. főleg mivel a vonat piszok olcsó, ugye. a pétervári dolog is haladgat, bár még nem törtük kezünk lábunk az ügy érdekében, mert 10 nap alatt megjön a vízum, busszal vagy repülővel meg elmehetünk. húú tegnap láttam egy filmet, az a címe, hogy bongwater. nem túl jó film, de káb a kétharmadánál jack black előadja benne az erdő közepén egy táborban a tábor többi lakójának a jesus ranch c. szerzeményét, amit a tenacious d egyik kislemezén kyle gass-el közösen játszik. ez az egyik kedvenc számom a világon. bár sok kedvencem van, de ezt még erik mutatta. nem csak ezért kedvenc, hanem mert egyből megszerettem, és nem halványul. szóval a filmben volt egy lány aki egyszer csak felkapta a vizet, és összepakolt, és elhúzott az addigi lakótársaitól, lakásából. és olyan szép bőröndjei voltak, hogy nekem is kell.

de mutatok néhány képet is mert sok lesz a duma. itt juci össze van kötve lacival. vagy fordítva. nézőpont kérdése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ezen még juci is meglepődött.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de úgy, hogy laci nyakába ugrott.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lacinyugalom detail-t lapozgat. a lényeg a hidegvér. jöhet medve, vagy tornádó, laci megvárja, hogy veszélyes-e. nekem tetszik ez a nézőpont. minek futni, amíg nem muszály. meg úgyis olyan gyáva dolog. vagy mi. úgyhogy én meg előrántottam a macsetámat a közelgő veszély előérzete miatt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ez a titán arcom. éles, mint a kés. előkészületben: aston martin, és lola. a lola az valamivel lágyabb lesz. bikinis lányokhoz.

Címkék: gonsiori9

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiestonia.blog.hu/api/trackback/id/tr152324059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása