HTML

kréziszótár

...minden ami, ami-s, amis, ami-ban, amiban, az alkalmazott művészeti intézetet jelöli. az a hely, ahol tanulmányainkat igyekszünk bonyolítani.... nem szeretem a nagybetűket. bocsánat ez az én hisztim. ezért nem írom őket.... eka: estonian kunstiakadeemia, eaa: estonian academy of arts. ez a két neve, és rövidítése az éme: észt művészeti egyetemnek.... elk: rénszarvas.... jaamaturg: ukrán piac. ami egyébként orosz, csak mi vagyunk kihúzók. de ukránnal jobban hangzik. talán csak a megszokás miatt....crazy: angol szó, ejtsd: krézi. jelentése: őrült. nagyon hasonló a magyar kézi szóhoz. lehet, hogy az angolokkal is nyelvrokonságban állunk...

Címkék

habár gyakran azt mondják a honfitársak, hogy csak nálunk otthon van túrórudi, azt kell hogy mondjam, hogy ez nem igaz. csak még nem jártak észtországban. itt ugyanis valódi túrórudi kánaán van. persze nem a túrórudinak a legjobb itt, hiszen őt elfogyasztják, de nekünk ez nagyon is jó, hogy elpusztíthatjuk. bár ha hosszabb távon gondolok bele, akkor mégsem jó, mert a fenekünk meg megnő tőle. de ez természetesen fogyasztás függő. akkor mutatnék is: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szépen elhelyeztem johnny billentyűin. van itt körkaramellás, vaníliás tömörkéstégla, és hosszúkás eperkéstégla. mindenki talál neki megfelelőt, és mondhatom igen finomak. kicsit más a túró errefelé, sokkal krémesebb, mint otthon. ezért ezek is krémesebbek, mint az általunk ismert túrórudi. az árát kérdezed? nagyjából 3 koronácska. tehát 50 ft. és egy elég általában. a második még sose esett jól. de az első nagyon! ezért aztán nem is eszem belőle sosem kettőt. csak egyet. és hármat se. csak egyet.

de hogy tegyek egy kis kitérőt, ami nem nagy, mert a témához vág, hiszen szintén egy olyan dologról szól, amiről eddig azt hittük, hogy csak egy formában létezik: ahogy mi ismerjük, de aztán mégis van máshol másmilyen. hogy jobb- e vagy nem, döntse el mindenki maga. akkor lássuk mi lapul a kettes függöny mögött! indulhat a függöny! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

igen! ez egy varázslatos zsiguli élelmiszer-csomag a rimi jóvoltából! köszönjük a támogatóinknak! 

reklám vége. zsiguli. sör. most talán arra gondolsz, hogy jobb, mint a névazonos személygépjárműnek szánt objektum. hát nem. ez koma még a (na mondj már valami horror rossz magyar sört!!) ... azaz! tehát még annál is rosszabb. viszont legalább van. és már tudod, hogy nem csak autóból rossz. 

igaz azt még el kell, hogy mondjam, nekem mindig is tetszett az oroszok fiat 125 koppintása. 

Címkék: variaciok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiestonia.blog.hu/api/trackback/id/tr482436965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása