HTML

kréziszótár

...minden ami, ami-s, amis, ami-ban, amiban, az alkalmazott művészeti intézetet jelöli. az a hely, ahol tanulmányainkat igyekszünk bonyolítani.... nem szeretem a nagybetűket. bocsánat ez az én hisztim. ezért nem írom őket.... eka: estonian kunstiakadeemia, eaa: estonian academy of arts. ez a két neve, és rövidítése az éme: észt művészeti egyetemnek.... elk: rénszarvas.... jaamaturg: ukrán piac. ami egyébként orosz, csak mi vagyunk kihúzók. de ukránnal jobban hangzik. talán csak a megszokás miatt....crazy: angol szó, ejtsd: krézi. jelentése: őrült. nagyon hasonló a magyar kézi szóhoz. lehet, hogy az angolokkal is nyelvrokonságban állunk...

Címkék

 ezek a fotók a kikötői fotókkal azonos napon készültek úton a kikötőbe, vagy onnan hazafelé. még mindig süt a nap, és így kissé barátságosabban be tudom mutatni a környezetét a háznak, ahol lakunk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a ház, ahol lakunk. és az udvar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

az utcánkban csupa-csuda-faház található, habár kissé megkoptak már a fénykoruk óta, egyetlen hibájuk, hogy meg vannak kopva. például az átlósan szemben lévő ház is ilyen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

egy kissé megkopott faház, de a szeme még csillog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

az utca végén villamosmegálló, és egy kisebb 'operatív terület', a belvárost körülölelő zöldgyűrű egy része.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tallinni csúcsforgalom 6 után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt kanyarodik el a villamos. azért mert kikerüli a közeli sportpályát, amit így egyik oldalról a két sínpár, a másik oldalról pedig a nevezetes kőfal határol:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nagyjából középen, a fal tetején van egy kökénybokor szerű természetes növényképződmény, na pont abban landolt a megfordulni nem nagyon akaró bumeráng.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és végül ezen a falszakaszon sikerült felkapaszkodni. a többi már gyerekjáték volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a kikötő felé gyorsan még leszórtak pár modern épületet, nyilván düledező régiek helyére. a környék szépen rehabilitálva lett. és erre a napra is lett egy 'nap kedvenc fotója', mégpedig ez:

Címkék: bumeráng

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiestonia.blog.hu/api/trackback/id/tr762342500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása