HTML

kréziszótár

...minden ami, ami-s, amis, ami-ban, amiban, az alkalmazott művészeti intézetet jelöli. az a hely, ahol tanulmányainkat igyekszünk bonyolítani.... nem szeretem a nagybetűket. bocsánat ez az én hisztim. ezért nem írom őket.... eka: estonian kunstiakadeemia, eaa: estonian academy of arts. ez a két neve, és rövidítése az éme: észt művészeti egyetemnek.... elk: rénszarvas.... jaamaturg: ukrán piac. ami egyébként orosz, csak mi vagyunk kihúzók. de ukránnal jobban hangzik. talán csak a megszokás miatt....crazy: angol szó, ejtsd: krézi. jelentése: őrült. nagyon hasonló a magyar kézi szóhoz. lehet, hogy az angolokkal is nyelvrokonságban állunk...

Címkék

12.
szeptember

oskola

fogyaszto  |  1 komment

 vannak napok, amikor igazán elgondolkodom, hogy vajon a nap felkelt, vagy nem? valóban nagyon sötétek is tudnak lenni errefelé a világosabb napszakok. bár a szem nagyszerűen van megalkotva, ezért ritkán észleljük szabad szemmel, legtöbbször a fényképezőgép kijelzőjén látom, hogy még mindig alul exponáltak a képek, pedig ugyanúgy legnagyobb blendeálláson, és 1/100 as zársebességen van, természetesen iso 64 alatt. és azokon a napokon... : ) szóval olyankor kénytelen vagyok emelni a fényérzékenységet, meg növelni a blende nyitásának hosszát, hogy valami látszódjon is, de gyakran van bemozdulás határon, és bosszant kissé. de most bemutatom a belsőépítész szakirány épületegyüttesét belülről. azért csak belülről, mert kívülről elfelejtettem lefényképezni, és ez csak most jutott eszembe, éjfél után 14 perccel. persze kimehetnék most is, és ha igazi jó író lennék, aki az olvasóiért mindent megtesz, akkor ki is mennék, de én lusta író vagyok. meg lusta diák is. úgyhogy nem megyek, meg különbenis a most látható képeknél is sötétebbek lennének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ez itt a tanszék. gyakran vannak itt azért tanárok, de a képek péntek délután készültek. olyankor sehol sincsenek tanárok. legfeljebb otthon, vagy máshol. rengeteg detail van, és kölcsönözhető! ez neked szól pali... ki is vettem vagy 6-ot... mostanában acél szerkezeteket nézegetek, meg azokon filózom, ez az ami foglalkoztat. most. ja nem. most épp a blog. de hasonló.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ez a master-ek terme. minden master előadás itt van. régen ez a suli is olyan volt, mint az ami régen. minden évfolyamnak volt kabinetje, és oda tartozott. itt még mindig van kabinet, de amióta éjjel nem lehet bennmaradni, senki sem dolgozik itt. ahogy az amiban sem. tisztelet a kivételnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ez a harmadéves (végzős bachelor) kabinet. nemrossz. el tudnék dolgozgatni azért itt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a rajzterem. itt szoktak rajzolni. de nem csak rajzolni szoktak itt, hanem festeni. de nem csak rajzolni meg festeni szoktak itt, hanem pasztellozni is. és nem csak rajzolni, meg festeni, meg pasztellozni szoktak itt, hanem néha még mást is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ez meg a rajzterem ajtó. a legkülönb mindközül. érdekessége, hogy a forgástengelye az nem a sarkában van, hanem valahol a lapjának függőleges egyötödében. ezzel lehet szeparálni a rajztermet, ahol rajzolni, meg festeni, meg pasztellozni szoktak, meg néha még mást is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a másodikas kabinet. ez a harmadikas után van, a legmesszebb a bejárattól, a labirintus legvégén. mert a folyosók labirintusszerűen kötik össze a véletlenszerűen eldobált termeket, ahol értelemszerűen diákok tudnak tartózkodni, ha akarnak. és ez véletlenül sem színház, kedves tanárúr. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt az elsősök kabinetje is, ami a bejárathoz legközelebb, az első-felső szinten rögtön balra. a harmadik és második évfolyamok szobáiba a rajztermen kell keresztülmenni, ahol rajzolni, meg festeni, meg pasztellozni, meg néha még mást is szoktak, de ahhoz jobbra kell fordulni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a konyha. közös. klassz dolog a suliban is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és a wc. bobi, ha olvasod, ezt neked. : )

 

 

Címkék: oskola

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiestonia.blog.hu/api/trackback/id/tr972291820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagycsabi 2010.09.13. 11:22:12

A képek a fényviszonyok ellenére nem rosszak. Éjféli fotózás, sötétben? Braile fotó? - remélem jól írtam a vak írás nevét.
süti beállítások módosítása