HTML

kréziszótár

...minden ami, ami-s, amis, ami-ban, amiban, az alkalmazott művészeti intézetet jelöli. az a hely, ahol tanulmányainkat igyekszünk bonyolítani.... nem szeretem a nagybetűket. bocsánat ez az én hisztim. ezért nem írom őket.... eka: estonian kunstiakadeemia, eaa: estonian academy of arts. ez a két neve, és rövidítése az éme: észt művészeti egyetemnek.... elk: rénszarvas.... jaamaturg: ukrán piac. ami egyébként orosz, csak mi vagyunk kihúzók. de ukránnal jobban hangzik. talán csak a megszokás miatt....crazy: angol szó, ejtsd: krézi. jelentése: őrült. nagyon hasonló a magyar kézi szóhoz. lehet, hogy az angolokkal is nyelvrokonságban állunk...

Címkék

 kabát, táska, mérleg, rendszeresítve. pálinka, méz beszerezve. kell egy papucs. a mai nap abból áll, hogy ötpercenként be, majd kipakolok a táskából jobb elrendezést keresve, és mérlegre pakolva, hogy hol is tartunk. volt közben egy karnevál, a szombathelyi Történelmi Témaparkban zajlott az események lényege: egy csomó legio-s csatázott, színházi előadások, csupa klassz dolog; kultúra, vásár, édességek, sülthúsillat, fazekasok, fafaragók, szűcsök, kovácsok, ijászok, csomó gyerekprogram, mutatványosok, zenészek, és koncertek. persze mindemellé akadt szőlőlé is, az erjesztett fajta, és rengeteg féle. de a városnak végre van témaparkja! hurrááá!! tessék örülni kedves olvasó! de mi az a témapark? hányféle témapark van? mit is jelent egy történelmi témapark? én ezt nem igazán tudom pedig már több, mint tíz perc gondolkodási időt szenteltem rá, bár az is igaz, hogy a multkor leírtam, nem vagyok okos, szóval lehet, hogy csak én nem tudok rájönni, hogy ez mit jelent. és főleg hogy vagy 8 ezer évig kibírtuk ilyen nélkül, akkor most csakazért is kellett, hogy megmutathassuk milyen szépeket tudunl csinálni, csináljunk témaparkot! Theme park. For what unit? for which case? várom a kommenteket...

de találtam egy érdekes képződményt is a vásári forgatag elől elbujtatva. egy barátom hívta fel rá a figyelmem, és így végülis meg is cáfoltam az előző mondatomat. (minek beszélek mindig összevissza? lehet, hogy inkább némasági fogadalmat kéne tennem...) itt a kép:

 

 

 

 

ez a nap a kérdéseké, és a talányoké. volt ugye egy témapark témakör, és most van egy építmény témakör. nyilvánvaló, hogy melléképület, és hogy valamiféle tároló funkciót lát el, legfeljebb garázs. de hogy hogy került rá 3 réteg tető, az kérdés. mindegyik gondosan kivitelezve, falra ülő szelemen, szarufák, fólia, tetőléc, cserép. aztán a cserépre megint szelemen, szarufák, fólia, tetőléc, cserép, és mégegyszer ugyanez. de milyen céllal?

 

lacival csináltunk vattacukrot. nagyon szép rikító kék volt! : )

Címkék: második

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiestonia.blog.hu/api/trackback/id/tr772246119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása